480 elnevezésű kampány fő célja és aktivitásai

A 480 elnevezésű kampány fő célja, hogy minél több emberhez, korcsoporthoz eljusson a környezettudatos életmód szemlélete. Ezért rengeteg aktivitásunk van, szeretünk kimenni az emberek közé, játékos formában átadni a szükséges tudást ahhoz, hogy valaki erre az útra léphessen. Erre a legkedveltebb eszközünk az online kvíz, amivel bárki játszhat, ha eljön a Komáromi és környékbeli rendezvényekre. Az első lehetőség erre a Komáromi Napok keretében volt, amikor is 3 nap alatt majdnem 300 ember játszott velünk, de ott voltunk a Komálom gyerkőcfesztiválon, a Gútai Vásárban, és több helyi termelői piacon is. A nyár a fesztiválok időszaka, de mi nem pihenünk, a Duna napon szemétszedést szerveztünk, segítséget nyújtottunk a Basement fesztivál szelektív hulladékgyűjtésében, a Gombaszögi Nyári Tábort zöldítettük, ahol idén bevezettük a csikkgyűjtőket, szemétszedést szerveztünk és előadásokat tartottunk a KompAkt csapata által, akik a 480 kampány szakmai hátterét is biztosítják. Ez az esemény olyan jól sikerült, hogy még a frissen kinevezett köztársasági elnök is megdícsérte a helyszín tisztaságát. 

Ősszel is folytatjuk az aktív munkát, megszerveztük a 480 mikrofesztet, ahol workshopokon lehetett kézzelfogható tudást szerezni a hulladékcsökkentés tekintetében. 

Októberben az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy országos szinten is díjazták a “480 komplex, környezetvédelmi propagációs kampányt” az Enviromesto elnevezésű versenyben.

Közben folyamatosan tájékoztatunk a közösségi médiában, a honlapunkon és a helyi, írott sajtóban is, válaszolunk a nekünk feltett kérdésekre. 

Maradunk továbbra is ilyen aktivak, segitőkészek és nyitottak.

TETSZETT A BEJEGYZÉS? OSZD MEG:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

A 480 projekt az alábbi szervezetek
együttműködésével jött létre: