10 zsáknyi szeméttől szabadította meg városunkat 5 unatkozó középiskolás

Öt középiskolás, egy vasárnap délután és néhány szemeteszsák. Csupán ennyi és egy kis szorgalom kellett ahhoz, hogy néhány óra alatt összesen 10 zsáknyi szeméttől szabaduljon meg Komárom.

Egy öt tagból álló középiskolás baráti társaság úgy döntött egy unalmasnak ígérkező vasárnap délután, hogy szabadidejüket a város javára fordítják. Nyakukba vették az utcákat néhány szemeteszsák társaságában, a nap végére pedig 10 zsáknyi szeméttől sikerült megszabadítaniuk Komáromot.

“Néhány baráttal úgy döntöttünk, hogy ha már megérkezett a jó idő és éppen semmi dolgunk nincs, kimegyünk a városba szemetet szedni. Egyáltalán nem fájt, sőt, ajándékul a jó érzést kaptuk, hogy teszünk valamit a környezetért és városunkért. Összesen 10 zsák szeméttől sikerült ötünknek megszabadítani Komárom utcáit, de sajnos rengeteg van még városszerte. Ezért is szeretnénk mindenkit arra biztatni, hogy csatlakozzon a szemétszedési akciónkhoz“ – mondta el portálunknak a baráti társaság egyik tagja, Beke Patrik.

Megmozdulásukat #wastechallenge-nek nevezték el. Remélhetőleg a jövőben többen is csatlakoznak majd példaértékű cselekedetükhöz.

TETSZETT A BEJEGYZÉS? OSZD MEG:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

A 480 projekt az alábbi szervezetek
együttműködésével jött létre: